Judet
Pagini
Categorii
Vopsea de par

Analize medicale : Testul de toleranta la glucoza de 3 h(100g)

Interval optim: 60 - 95
Diagnosticul de diabet gestational se stabileste daca se obtin cel putin doua valori ale glicemiei peste cut-off-urile mentionate.

Descriere
Mentiune: Se poate folosi si administrarea a 75 g glucoza dar aceasta procedura nu este la fel de bine validata; in aceasta situatie nu mai trebuie recoltata proba la 3 h.Pacienta este reevaluata la 6 saptamani dupa nastere. Daca la testul de toleranta la glucoza se obtin valori normale, se considera ca a fost vorba de un diabet gestational, insa glicemia trebuie testata periodic datorita riscului de aparitie a diabetului zaharat. Daca testul efectuat postpartum da rezultate anormale, modificarile care apar vor fi incadrate in glicemie bazala modificata, intoleranta la glucoza sau diabet zaharat, conform criteriilor mentionate la testul de toleranta la adult (75g).

RecomandariRecomandari pentru efectuarea testului de toleranta la glucoza de 3h:
Aceasta investigatie se indica in situatiile in care se obtin  rezultate anormale la testul de screening al diabetului gestational.

Pregatire pacientUltimul consum de alimente trebuie sa fie cu cel putin 10 ore inaintea efectuarii testului; este permisa ingestia unor cantitati mici de apa. Pacienta trebuie sa aiba o dieta normala in ultimele 72 ore. Sunt interzise fumatul si efortul fizic pe durata efectuarii testului.
MetodaSe vor administra 100 g glucoza anhidra dizolvata in apa rece.
Pentru cadre medicaleSe vor recolta 4 probe de sange: inainte de administrarea glucozei, la 1h, 2h si 3h dupa administrarea de  glucoza.

Limite si interferenteNu prezinta.


Informatii firma
  • Categorie:Biochimie generala si Proteine specifice
Adresa

Intra in cont

Email:

Parola:

Cont nou
Promovare

Dezinfectant SANO