Judet
Pagini
Categorii
Vopsea de par

Analize medicaleScreening diabet gestational (1h, 50g)

Interval optim: 60 - 140
(testul fiind anormal), pacienta trebuie investigata prin testul la 3 h.

Descriere

 Diabetul gestational este definit ca orice tip de intoleranta la glucoza care apare sau este recunoscut pentru prima data in timpul sarcinii. Dupa nastere, cele mai multe paciente revin la o toleranta normala la glucoza; ~60% devin diabetice in urmatorii 16 ani. Este foarte important sa se depisteze aceasta conditie pentru a reduce atat complicatiile materne cat si morbiditatea si mortalitatea perinatala (nastere de copil mort, macrosomie, hipoglicemie, hiperbilirubinemie, hipocalcemie, policitemie).

Daca glicemia recoltata à jeun sau o glicemia recoltata in orice moment al zilei se situeaza deasupra valorilor prag folosite pentru a diagnostica diabetul zaharat in absenta sarcinii, atunci se considera ca pacienta are diabet gestational si nu mai este nevoie sa se efectueze testul de toleranta la glucoza.
Screening-ul pentru diabetul gestational se efectueaza la toate gravidele intre saptamanile 24 si 28 de sarcina utilizandu-se o varianta a testului de toleranta la glucoza – testul de provocare cu glucoza la 1 h. Daca nivelul glicemiei la 1 h este mai mare decat pragul stabilit, atunci se recomanda efectuarea unui test de toleranta mai lung (desfasurat pe o perioada de 3 h) pentru a clarifica statusul pacientei.

Recomandari

Recomandari pentru efectuarea screeningului diabetului gestational:

- la toate gravidele intre saptamanile 24 si 28 de sarcina;
- pacientele cu istoric familial de diabet zaharat sau cele cu diabet gestational in antecedente vor efectua acest test in saptamanile 15-19 de sarcina, urmand ca acesta sa fie repetat in saptamanile 24-28

Vezi toate tipurile de analize medicale


Informatii firma
  • Categorie:Biochimie generala si Proteine specifice
Adresa

Intra in cont

Email:

Parola:

Cont nou
Promovare

Dezinfectant SANO