Judet
Pagini
Categorii
Vopsea de par

Analize medicale Microalbuminurie 

Interval optim: 20 - 200
La un nivel al albuminuriei ce depaseste 300 mg/24h (sau >200 microg/min, mg/dL, mg/g creatinina) vorbim despre macroalbuminurie.

Descriere

Albumina, o proteina non-glicozilata cu greutate moleculara de 66000 D este o componenta importanta in sange, lichid cefalo-rahidian si urina.In mod normal, membrana glomerulara impiedica pasajul albuminei din sange in filtratul glomerular. Astfel, prezenta albuminei in urina poate fi unicul si cel mai important indicator al unei afectari renale.Microalbuminuria reprezinta o excretie de albumina fara expresie clinica, dar care este intr-o cantitate crescuta fata de eliminarea normala. De obicei, aceasta excretie nu este depistata la examenul urinii cu dipstick.Microalbuminuria poate fi determinata in urina nocturna, urina din 24 ore sau in urina spontana si va fi confirmata de cel putin 2-3 probe pozitive intr-un interval de 3-6 luni.
Recomandari

Recomandari pentru determinarea microalbuminuriei:
Microalbuminuria reprezinta un test de screening si monitorizare a tratamentului pentru pacientii cu:- diabet zaharat tip I si II;- hipertensiune arteriala;- afectiuni cardiace;- boli vasculare generalizate;- preeclampsie.
Pregatire pacientPacientul va evita exercitiile fizice inainte de recoltare.
Metoda

Se va folosi metoda imunoturbidimetrica.
Pentru cadre medicaleSpecimen recoltat - urina din 24 ore: la ora 7 dimineata pacientul urineaza si nu retine aceasta urina; apoi, colecteaza intr-un vas de plastic toate emisiunile de urina pana la ora 7 dimineata in ziua urmatoare, inclusiv; omogenizeaza urina recoltata; masoara intreaga cantitate; retine 100 ml in pahar de plastic de unica folosinta, pentru urina.
Recipient de recoltare - vas de plastic de 2-3 L si pahar de plastic pentru urina (unica folosinta) sau eprubeta de urina (unica folosinta), pe care se noteaza cantitatea totala de urina din 24 ore.
Cantitate recoltata - toata urina din 24 ore, din care se retin 100 mL (pahar) sau 10 mL (eprubeta).
Prelucrare necesara dupa recoltare - se lucreaza imediat sau se pastreaza la frigider.
Stabilitate proba - 7 zile la 2-4o C.
Limite si interferente

In interpretarea rezultatelor se tine cont de urmatoarele situatii care pot induce microalbuminurie: infectii urinare, hematurie, efort fizic intens in special in ortostatism, sarcina, febra, inflamatii.A nu se recolta in flacoane de sticla (albumina adera la sticla)
Interferente cu medicamente:Cresteri: - amikacina, calcitriol, carbamazepin, cisplatin, contraceptive orale, diazoxid, doxorubicina, gentamicina, litiu, naproxen, nifedipina, norfloxacin, ofloxacin, verapamil.
Scaderi:- atenolol, captopril, furosemid, ibuprofen, inhibitori ai enzimei de conversie. 

 

Vezi toate tipurile de analize medicale


Informatii firma
  • Categorie:Biochimie generala si Proteine specifice
Adresa

Intra in cont

Email:

Parola:

Cont nou
Promovare

Dezinfectant SANO