Judet
Pagini
Categorii
Vopsea de par

Analize medicaleImunoglobulina G (sange)

Interval optim: 700 - 1600
Cresterea IgG se poate intalni in:
- sarcoidoza;
- afectiuni hepatice cronice;
- boli autoimune;
- parazitoze;
- infectiile cronice;
- hiperimunizare;
- malnutritia severa;
- disproteinemie;
- mielomul IgG.

 

Descriere
IgG reprezinta 75 % din imunoglobulinele plasmatice. Sunt anticorpii majori produsi ca raspuns la un contact secundar cu un antigen. Strabat endoteliile si placenta si induc pasiv imunitatea la nou nascut.Neutralizeaza toxinele bacteriene si functioneaza ca opsonine (se leaga de suprafata bacteriana favorizand fagocitoza).Scaderile semnificative de IgG, de cauza congenitala sau dobandita, cresc susceptibilitatea individuala pentru infectii bacteriene. Astfel, in cazul pacientilor cu infectii repetate trebuie verificat nivelul imunoglobulinelor serice deoarece, in cazul unui deficit, pot beneficia de tratament cu gamaglobuline.Pe de alta parte, niveluri crescute de IgG se intalnesc la persoanele imunocompetente, ca raspuns la o mare varietate de procese infectioase sau inflamatorii. Prezenta anticorpilor IgG specifici a fost demonstrata pentru numeroase organisme; impreuna cu determinarea IgM specifice contribuie la diagnosticul serologic de infectie acuta sau cronica.O cauza majora de crestere policlonala a IgG o reprezinta sindromul imunodeficientei dobandite.Cresteri policlonale ale IgG se inregistreaza de asemenea in scleroza multipla si in unele hepatite cronice. Cresteri monoclonale ale IgG se intalnesc in multe cazuri de mielom multiplu, un nivel > 3 g/dL constituind un criteriu major de diagnostic.

Recomandari
Recomandari pentru determinarea IgG:
- evaluarea imunitatii umorale;- diagnosticul si monitorizarea terapiei in mielomul IgG;- estimarea riscului de infectii, in special la copiii si pacientii cu limfoame.

Pregatire pacient
Se recolteaza a jeun (pe nemancate).

Metoda
Se foloseste metoda imunoturbidimetrica.
Pentru cadre medicale
Specimen recoltat - sange venos.Recipient de recoltare - vacutainer fara anticoagulant, cu/fara gel separator.Prelucrare necesara dupa recoltare - probele suspectate a avea crioglobuline se mentin la 37o C ; dupa ce se produce coagularea, se separa serul prin centrifugare; probele suspectate a avea aglutinine la rece se trateaza la fel.Volum proba - minim 0.5 mL ser.Cauze de respingere a probei - specimen intens hemolizat sau lipemic.Stabilitate proba - serul separat este stabil: 3 luni la temperatura camerei; 3 luni la 2-8o C ; 6 luni la -20o C.
Limite si interferente

Exista gamapatii monoclonale cu nivel normal de IgG.Nu exista reactii incrucisate intre IgA, IgM si IgG. 

Vezi toate tipurile de analize medicale


Informatii firma
  • Categorie:Biochimie generala si Proteine specifice
Adresa

Intra in cont

Email:

Parola:

Cont nou
Promovare

Dezinfectant SANO